Logo
Print this page

Zaštita privatnosti

Pravila o zaštiti privatnosti

Tko može podnijeti prijavu?

Svatko može podnijeti prijavu. Ako ste otkrili, identificirali, prisustvovali, saznali ili imate opravdane razloge sumnjati na kršenje antidopinških pravila, javite nam se!

Nije bitno jeste li sportaš, trener ili roditelj, član pratećeg osoblja, menadžer ili obnašate upravljačku funkciju u nekoj od sportskih struktura. Ako vidite prekršaj, javite nam!

Kako prijaviti?

Prijavu možete poslati putem linka ‘Prijavi doping’ s naše web stranice

Koja kršenja antidopinških pravila možete prijaviti?

Bilo koje kršenje antidopinških pravila može biti predmet prijave, bez obzira na to odnosi li se to na kršenjekoje je već počinjeno, ono koje je trenutačno u tijeku ili ono za koje opravdano sumnjate da će se dogoditi.

Kršenje antidopinških pravila prema Svjetskom antidopinškom kodeksu uključuje:

prisutnost zabranjene tvari ili njegovih metabolita ili markera u uzorku sportaša

sportaševo korištenje ili pokušaj korištenja zabranjene tvari ili metode

izbjegavanje ili odbijanje davanja uzorka ili nepodvrgavanje prikupljanju uzorka

propust u podacima o lokaciji

krivotvorenje ili pokušaj krivotvorenja bilo kojeg dijela dopinške kontrole

posjedovanje zabranjene tvari ili zabranjene metode

nedopušteno trgovanje ili pokušaj trgovanja zabranjenom tvari ili metodom

primjena ili pokušaj primjene zabranjene tvari ili metode sportašu

sudioništvo

zabranjeno udruživanje

Za koga se može pretpostaviti da je prekršio antidopinška pravila?

Najčešći počinitelji kršenja antidopinških pravila su:

sportaši,

prateće osoblje sportaša,

dužnosnici dopinške kontrole,

osoblje sportskih i antidopinških organizacija (tj. međunarodnih sportskih saveza, nacionalnih i regionalnih organizacija za borbu protiv dopinga, organizatori velikih natjecanja, nacionalni sportski savezi, organizacijski odbori velikih natjecanja i sl.),

dužnosnici u sportu,

državni dužnosnici,

drugi (npr. medicinsko osoblje, službenici, sponzorsko osoblje i konzultanti).

Morate li nešto poduzeti prije podnošenja prijave?

Svjesni smo da je podnošenje prijave vrlo važna odluka za vas. Imajući to na umu, preporučujemo da pažljivo pročitate tekst prije podnošenja prijave kako biste razumjeli svoja prava i odgovornosti.

Ako želite zatražiti dodatne informacije prije podnošenja prijave kršenja antidopinških pravila, slobodno se obratite službeniku za prikupljanje, procjenu i korištenje podataka Službe za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo putem ovog e-maila - Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj +385 (0)1 46 27 932.

Što se događa kada podnesete prijavu?

Vaša će prijava biti proslijeđena službeniku za prikupljanje, procjenu i korištenje podataka iz prijave. Službenik za prikupljanje, procjenu i korištenje podataka vas može kontaktirati vezano za dodatne informacije. To može značiti dopisivanje putem e-pošte, telefonski pozivi i / ili intervjui licem u lice.

Službenik za prikupljanje, procjenu i korištenje podataka može provesti i dodatna istraživanja. Budite uvjereni da ćete biti anonimni tijekom ovog postupka, ako to želite.

Kako je zajamčena vaša sigurnost?

Informacije koje dobivamo od vas i koje mogu poslužiti kao osnova za pokretanje istraga, čuvamo u skladu s Međunrodnim standardom za zaštitu privatnosti i osobnih podataka.

Mogućnost međusobnog komuniciranja razvija povjerljivi odnos koji zauzvrat vodi do uspješnijih i zadovoljavajućih ishoda za obje strane.

Koje osobne podatke prikuplja HZJZ o osobi koja podnosi prijavu?

Od osobnih podataka prikupljamo vaše ime, pojedinosti o kontaktima i sve pojedinosti vezane uz prijavu ili pomoćne materijale. Također prikupljamo informacije koje ste uključili u bilo koju dopunsku poštu.

Podaci se pohranjuju na mjesta kojima je pristup ograničen. Dostupni su službeniku za prikupljanje, procjenu i korištenje podataka i djelatnicima Službe za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u skladu s odredbom 14.6 Kodeksa i Međunarodnim standardom za zaštitu privatnosti i osobnih podataka ("ISPPPI").

Osobni podaci neće se čuvati kada više ne bude potrebno, u skladu s poglavljem 10. ISPPPI-a.

S kime HZJZ dijeli osobne podatke?

Poglavlje 8 ISPPPI-a opisuje slučajeve u kojima se osobni podaci mogu podijeliti s drugim organizacijama za borbu protiv dopinga ili trećim stranama.

Te treće strane mogu u nekim slučajevima uključivati državna tijela.

Kome se možete obratiti ako imate pitanja o tome kako se vaši podaci koriste i jesu li zaštićeni?

U skladu s poglavljem 11 ISPPPI-a možete dobiti informacije o vašim osobnim podacima, dobiti kopiju vaše prijave te zatražiti otklanjanje netočnosti. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome kako postupamo s osobnim podacima, kontaktirajte nas putem linka ‘Kontakt’ na našoj web stranici. Kao što je opisano u ISPPPI, ako imate bilo kakvih pritužbi, pozivamo vas da nas kontaktirate.

Last modified onPetak, 14 Lipanj 2019 12:08
© Dizajn.Net ℗ 2017-31.07.2019 Upiti o stranici